Moulin de l’Horizon

Herkomst Moulin de l’Horizon

Moulin de l’Horizon is een familiebedrijf en gevestigd in Le-Puy-Notre-Dame, een dorpje vlakbij Saumur in de Loirestreek. Wanneer je vanuit Nederland naar de Loirestreek rijdt, zul je tot aan Saumur geen wijnranken zien. De wijngaarden liggen namelijk in het hoger gelegen zuiden van de stad Saumur.

IJstijd Loirestreek

Moulin de l'Horizon kelder

Zo’n 2 miljoen jaar geleden is het land opgestuwd door één van de vele ijstijden. dit hoger gelegen gedeelte zorgt voor een adembenemend grottenstelsel waar van nature voldoende kalk aanwezig is om de druiven te voorzien van mineralen en de juiste frisheid. 

 

 

De Molen

De molen op het etiket verwijst naar de waterhuishouding van de wijnranken. Omdat de wijnranken hoog liggen, was een goede drainage noodzakelijk. Lange tijd heeft een molen in Le-Puy-Notre-Dame haar dienst bewezen. Ter herinnering hieraan staat de molen op het etiket.


Moulin de l'Horizon wijnrankenDe molen werd bij de bombardementen gedurende de Tweede Wereldoorlog dusdanig beschadigd dat hij het niet heeft gered. Op de plek van de molen prijkt nu een prachtige boom. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *