WELCOME TO

Creative Agency

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. 0

What we can do for you

branding

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Illustrations

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Marketing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

SEO Strategy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

UX & UI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Web Security

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is Brut Champagne

Champagne is een beleving in verschillende soorten en maten. Niet altijd is helder wat alle termen precies betekenen. Daarom zetten we enkele op een rij. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

 

BRUT

Van alle champagnes die worden verkocht is 90% brut, maar wat betekent brut precies?

De term Brut verwijst naar de smaak van de champagne, hij geeft aan of hij zoet is of niet. In Brut zit minder toegevoegde suikers dan bij demi-sec. Een fles kan pas het label “brut” krijgen als ze minder dan 12 gram suiker per liter bevat. Een “extra brut” heeft minder dan 6 gram suiker per liter. Er zijn ook flessen waar geen toegevoegde suikers in zitten, dan spreekt men van een “brut nature”. Hier zit minder dan 3 gram suiker per liter in. 

Maar waarom voegen ze dan suiker toe aan de champagnes? Dat heeft te maken met de Méthode Champenoise of ook Méthode traditionelle genaamd. Dit is de originele methode waarbij de Champagne gist op de fles. Tijdens dit proces moet na de tweede gisting het dode gist worden verwijderd. Dit gist wordt verzameld in de flessenhals vervolgens bevroren en eruit geschoten. Hierbij komt er champagne vrij, dat opnieuw moet worden aangevuld. Deze aanvulling heet likeur d’ expedition en is het geheim van het champagnehuis. Dit geheim gaat van generatie op generatie. Bij de aanvulling worden suikers toegevoegd, de hoeveelheid suiker bepaalt het type Champagne.

Anotherbr

Lorem ipsum dolor sit amet, timeam copiosae mandamus est ea, ne vero ridens voluptaria vim, an eam alia impetus vulputate. Mei odio clita ut, cu est duis harum qualisque. No clita laboramus concludaturque vel. 

Company.co

Lorem ipsum dolor sit amet, timeam copiosae mandamus est ea, ne vero ridens voluptaria vim, an eam alia impetus vulputate. Mei odio clita ut, cu est duis harum qualisque. No clita laboramus concludaturque vel. 

Ready to be our next client ?

us@oursite.co   •   212 - 222 - 2242