Wat betekent Cuvée?

Op veel van onze flessen staat Cuvée, dit heeft een belangrijke betekenis. Cuvée is namelijk de eerste persing van de druif en is van betere kwaliteit. Grofweg zijn de eerste 50% – 70% van de druivenssappen Cuvée. 

Hoe serveer je champagne?

Champagne serveer je koel

De ideale serveertemperatuur ligt tussen de 8 à 12 graden Celcius.

De 2 methodes om je champagne te koelen 

  • Plaats gedurende 30 minuten je fles in een ijskoeler, een ijskoeler met 1/3 ijs en 2/3 water
  • Plaats de fles liggend en onderin de koelkast gedurende 4 uur

Champagne inschenken

Serveer je Champagne in een glas dat hiervoor is bestemd, er zijn verschillende vormen en maten hiervoor verkrijgbaar. Het is belangrijk dat de glazen niet te vol worden geschonken. Ongeveer 2/3 glas is prima. Wanneer er teveel in het glas is, is er geen ruimte voor de aroma’s om vrij te komen.

Kan je champagne bewaren?

Ons bewaaradvies is, ‘op tijd drinken’. Champagne kan je altijd drinken, gun jezelf een mooi moment en geniet!
Het is zonde om een Champagne over zijn top te laten gaan omdat je het genietmoment te lang hebt uitgesteld. Koop liever daarom wat vaker een paar flessen Champagne dan ineens teveel.

De beste bewaarcondities

Horizontaal – trillingsvrij – geurvrij – tochtvrij – in het donker – temperatuur tussen de 10 – 12 graden

De grootte van de fles speelt ook een rol, de ideale fles om langer te bewaren is een Magnum-fles en daarna de reguliere fles van 75 ml.

Vintage champagne is langer houdbaar, omdat ze langer hebben gerijpt en gemaakt zijn met druiven uit een uitmuntend oogstjaar. In theorie is deze ongeveer 5 jaar houdbaar. Indien de bewaarcondities niet toereikend zijn geven we het advies om deze Champagne binnen 15 maanden te consumeren. 

De regel is, dat je Champagne in de juiste condities, net zolang kan bewaren als hij gerijpt heeft in de kelders. Dus ongeveer 15 maanden. Een verkeerd of te lang bewaarde Champagne is zonde. Het kost veel tijd en moeite om een mooie Champagne te produceren. Geniet er daarom op tijd van, dan heb je het meeste waar voor je geld.