• Direct van de wijnboer
  • Gratis handgeschreven kaartje
  • Gratis bezorgen boven € 150,-

CHAMPAGNEHUIS G. TRIBAUT

 

In de vallei van de Marne, ligt de beroemde pittoreske plaats Hautvillers. Het is een premier cru-gemeente van de Champagne. Dit was ook de woonplaats van de monnik Dom Pérignon!

Hier ligt ook het champagnehuis G. Tribaut, een familiebedrijf sinds 1935. Ze verbouwen de drie druivensoorten, Pinot Noir - Pinot Meunier - Chardonnay, hierdoor kunnen ze een grote diversiteit aan champagnes aanbieden. Ze bezitten meer dan 12 hectare grond in de Champagne. 

Het familiebedrijf is toe aan de vierde generatie, waardoor ze blijven innoveren om de kwaliteit van de champagnes te verbeteren.  De laatste jaren zijn er grote veranderingen geweest, onder andere een uitbreiding van de wijnkelder, nieuwe gistingruimte en wijnpers. Als gast is de grootste verandering zichtbaar bij de degustatieruimte. Dit is een moderne gedeelte met een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en Epernay. 

Diverse champagnes werden in het verleden bekroond met vermeldingen in de Gault&Millau - Guide Hachette des vins - Revue des vins de France.