Champagnehuis Camille GRELLET

Het familie bedrijf Camille Grellet staat in Cuis. Een pittoresk dorpje verscholen in de beroemde Côte des Blancs. In dit gebied komen voornamelijk Chardonnay druiven voor. 

De familie Grellet werken hard, Camille is de boer die de wijnranken teelt. Daarnaast stelt hij de champagnes samen. Dit doet hij volgens de traditionele methode. Verder is Sabrina (zijn vrouw) altijd in de buurt. Zij zorgt voor de lekkere proeverijen en geeft uitleg bij de verschillende champagnes. Ze  worden bijgestaan door hun ouders die ook op het erf wonen. Maar ook de zoon laat zich steeds vaker op het erf zien. Hij stoomt zich klaar om het bedrijf over te gaan nemen. 

Camille Grellet beschikt over 4 hectaren wijngaarden. Op 90% daarvan telen ze de Chardonnay-druif. Op de overige 10% wordt door de Pinot Meunier geteeld. Wij bieden 2  champagnes aan, de Blancs de Blanc (100%chardonnay) – Selection.

CHAMBRE D’HOTE

Sinds enkele jaren bieden Camille en Sabrina een chambre d’hôte aan, “le Max Clem”. Vanaf 90€ voor een kamer met ontbijt, logeer je op een rustige plek met mooie tuin in de wijnvelden.