CHAMPAGNE CAMILLE GRELLET

 

Het familiebedrijf Camille Grellet bevindt zich in Cuis, een pittoresk dorpje verscholen in de beroemde Côte des Blancs, het gebied die gekend staat voor de Chardonnay-druif. 

De familie Grellet werkt hard, Camille is de boer die de wijnranken teelt en de champagne samenstelt volgens de traditionele methode. Sabrina verzorgt de lekkere proeverijen en geeft uitleg bij de verschillende champagnes. Ze  worden bijgestaan door hun ouders die ook op het erf wonen.

Ze beschikken over 4 hectaren wijngaarden. Op 90% daarvan telen ze de Chardonnay-druif. Op de overige 10% wordt door de Pinot Meunier geteeld. Ze bieden 3 soorten champagne aan, de Blancs de Blanc (100%chardonnay) - Selection en de Rosé. Over de Rosé is Sabrina duidelijk, 'you hate it, or you love it'! Ja, wij houden ervan en van de no-nonens attitude van dit champagnehuis.

CHAMBRE D'HOTE

Sinds enkele jaren bieden Camille en Sabrina een chambre d'hôte aan, "le Max Clem". Vanaf 90€ voor een kamer met ontbijt, logeer je op een rustige plek met mooie tuin in de wijnvelden.