CHAMPAGNE HENRY DE VAUGENCY 

 

In het hart van de Côte des Blancs,  in de plaats Oger, ligt het champagne huis Henry de Vaugency. Hier staat de chardonnay-druif centraal. Dit betekent dat alle champagnes gemaakt zijn uit 100% chardonnay druiven. Henry de Vaugency mag zijn chardonnay 'Grand cru' noemen, dit betekent letterlijk grote oogst, in de zin van kwaliteit. Deze benaming is bij franse wetgeving beschermd. 

Het champagnehuis bestaat sinds 1732 en wordt door de 8ste generatie vertegenwoordigd. De eigenaren Delphine en Pascal hebben de wijngaarden in Oger liggen en maken van elke champagne iets bijzonder. Er is zelfs een suikervrij champagne genaamd " cuvée Louis".

ONZE ERVARING

Pascal leidt de proeverijen in zijn champagnekelder, hij toont je de kelder en zijn mystieke gangen die ooit nog een schuilplaats waren in oorlogstijden.  Goedlachs schenkt hij de glazen vol en neemt er zelf ook eentje. Naast het champagnehuis is er een Musée de Mariage, een prima duo, champagne en trouwen! Onze favoriet is dan ook de cuvée Amoureux, niet alleen door het mooie romantische etiket, maar ook door de balans in smaken. Ideaal voor de liefde te vieren!