mEncaroni

In de provincie le Marche vlakbij het pittoreske Corinaldo ligt het wijnhuis Mencaroni. Het betreft een familie bedrijf waar Sonia de vraag van Frederico de proeverijen en het ontvangst organiseert. Frederico is meer in het bedrijf te vinden. Frederico heeft gestudeerd aan de universiteit voor champagnes in Reims. Hier leerde hij de traditionele manier om bubbels te maken. Op een ambachtelijke manier en in kleine hoeveelheden maakt hij enorme lekkere Spumante. Spumante komt qua druk en proces overeen hoe Champagne, Cremant en Cava gemaakt worden. Zijn vader en de vader van Sonia draaien nog elke dag de flessen om de gietresten bij de tweede gisting langzaam te laten zakken. Deze handmatige benadering proef je wanneer de fles open gaat. Nog een impressie over Mencaroni, klik dan hier voor een leuk artikel.

Naast  de bubbels heeft Mencaroni ook wijnen. De twee wijnen uit de beroemde  ” Verdicchio dei Castelli de Jesi” streek (Isola en Opere) zijn de bekendste en waarderen onze klanten enorm. Ook Flora is met zijn Verdicchio druif in combinatie met de inheemse druiven “Biancame en Malvasia” en erg aangename verrassing.  Je voelt je gelijk weer in Italië en de zon proef je in de fles. 

Maar ook de rode wijnen zijn de moeite waard. Urbano is een erg complexe wijn en bestaat uit Montepulciano, Merlot en de Cabernet Sauvignon. De combinatie is een genot voor elke rode wijn liefhebber. Klanten komen graag terug voor deze bijzondere fles. 
Suono is de andere rode wijn van wijnhuis Mencaroni. Hij is iets toegankelijker maar blijft erg divers van smaken. Hij zit vol Montepulciano en Sangiovese. Er waar genot!