Wat is Demi Sec Champagne?


Direct online Demi Sec Champagne bestellen.

Champagne is een beleving in verschillende soorten en maten. Niet altijd is helder wat alle termen precies betekenen. Daarom zetten we enkele op een rij. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

DEMI SEC

De meeste Champagne is brut, maar er is ook een klein aantal Champagnes die demi sec zijn. Het verschil is de zoetigheid, bij demi sec Champagnes zijn meer suikers toegevoegd dan bij brut champagnes.

De hoeveel heden liggen wettelijk vast:

- Doux: meer dan 50 gram suiker per liter

- Demi Sec: tussen 32 en 50 gram suiker per liter

- Sec: tussen de 17 en 32 gram suiker per liter

- Brut: minder dan 12 gram suiker per liter

- Extra brut: minder dan 6 gram suiker per liter

- Brut nature: minder dan 3 gram suikers per liter 

Waarom voegen ze suiker toe aan de champagnes? Dat heeft te maken met de Méthode Champenoise of ook Méthode traditionelle genoemd. Dit is de originele methode waarbij de champagne gist op de fles. Al onze champagnes zijn volgens deze methode gemaakt. Tijdens dit proces moet na de tweede gisting het dode gist worden verwijderd. Dit gist wordt verzameld in de flessenhals vervolgens bevroren en eruit geschoten. Hierdoor komt er champagne vrij dat opnieuw moet worden aangevuld. Deze aanvulling heet likeur d' expedition en is het geheim van het champagnehuis. Dit geheim gaat van generatie op generatie. Bij de aanvulling worden suikers toegevoegd, de hoeveelheid bepaald het type champagne.