Veel gestelde vragen over Champagne.

Champagne is een beleving in verschillende soorten en maten. Niet altijd is helder wat alle termen precies betekenen. Daarom zetten we enkele op een rij. Vragen? Klik op contact.

Druivenrassen champagne

Champagne wordt veelal gemaakt van een mengsel van het sap van blauwe en witte druiven. In 99% van de gevallen bestaat champagne uit de volgende 3 druivenrassen: Chardonnay, Pinot noir en Pinot menier. De verschillende soorten cépages zorgen voor uiteenlopende smaken. De champagneboer kiest zijn eigen cépage voor zijn unieke champagne.

Wat is Brut Champagne?

Van alle champagnes die worden verkocht is 90% brut, maar wat betekent brut precies? Lees verder.

Wat is Demi Sec Champagne?

De meeste Champagne is brut, maar er is ook een klein aantal Champagnes die demi sec zijn. Het verschil is de zoetigheid, bij demi sec zijn Lees verder.

Wat is Rosé Champagne?

Rosé Champagne is een kleurrijke champagne en ziet er leuk uit. Hij heeft een mooie smaaksensaties door de fijne fruitmaroma’s. Lees verder.

Wat is Blanc de Blancs Champagne?

Een Blanc de Blancs Champagne bestaat uit 100% Chardonnay druiven. Dit is een witte druif, vandaar de naam Blanc de Blancs. Deze Champagne is uitstekend bij Lees verder.

Wat is Vintage Champagne? 

Vintage Champagne is een Champagne met druivenrassen van eenzelfde oogstjaar, dit jaar is altijd aangeduid op Lees verder.

Champagne bewaren?

Een misverstand is dat je Champagne niet kan bewaren. Wanneer je Champagne Lees verder.

Wat is Blanc de Noir Champagne?

Champagne bestaat uit drie druiven, de pinot Mineur, Chardonnay en de pinot noir. Champagnehuizen maken Lees verder.

Wat is Cuvée?

Op veel van onze flessen staat Cuvee, dit heeft een belangrijke betekenis. Cuvee is namelijk lees verder.