Wat is Rosé Champagne?


Direct online Rosé Champagne bestellen

Champagne is een beleving in verschillende soorten en maten. Niet altijd is helder wat alle termen precies betekenen. Daarom zetten we enkele op een rij. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

ROSÉ

Rosé Champagne is een kleurrijke champagne en ziet er leuk uit. Hij heeft een mooie smaaksensaties door de fijne fruitmaroma’s. Hierdoor past hij goed bij het aperitief en bij maaltijden. Bij sushi is het een topper. Rosé Champagne is niet perse zoet, wel fruitig. 

Rosé champagne wordt op 2 manieren gemaakt:

Door de schillen van de pinot noir druif

De traditionele methode geeft aan dat de rosé Champagne gemaakt wordt door de kleur van de schillen van de Pinot Noir. Door de schillen van de druif een aantal uren te laten trekken in het sap ontstaat de roze kleur. Dit proces vergt continu controle door de wijnboer, een aantal uur te lang laten trekken zorgt al voor een te donkere kleur. Over het algemeen worden bij deze methode meer suikers toegevoegd om de Champagne meer "body" te geven.

Toevoegen van rode wijn

De meeste voorkomende methode. De Champagne begint als blanke Champagne, in de laatste fase van het productieproces wordt een deel rode wijn toegevoegd. Wettelijk is bepaald dat Rosé Champagne de enige wijn is die roze mag worden door het mengen van witte en rode wijnen. Uiteraard zijn dit wijnen die exclusief uit de champagnestreek komen. Michel Littiere is een champagnehuis die deze methode toepast, daar wordt voor 13% rode wijn van de pinot noir druif toegevoegd aan de champagne. Deze rode wijn komt van een karakteristiek oude wijnrank gelegen in de beroemde Marne vallei.