Overnachten bij de champagneboer

Wie wil er nou niet overnachten bij de champagneboer? Direct uit een champagneproeverij naar je hotelkamer of lekker zitten in de tuin van de champagneboer. Wij komen al meer dan 10 jaar in de champagnestreek en weten goed wat wel leuk is en wat niet.

Overnachten bij de champagneboer

De meeste champagneboeren hebben geen mogelijkheid om te blijven slapen, we kennen er maar  één. 

Blanc de Blancs

Champagnehuis Camille Grellet heeft 4 kamers en ligt in een klein dorpje (Cuis) midden in de blanc de blancs streek. 

Je loopt zo het dorpje uit en je staat gelijk tussen alle wijnvelden. De blanc de blancs streek is sowieso mooi met zijn heuvels en uitgestrekt zicht. 

Epernay Champagnehoofdstad

Epernay ligt midden in de het mooiste gedeelte van de champagnestreek (Marne vallei) en noemt men de champagne hoofdstad van de wereld.  In de directe omgeving heb je diverse dorpen waar je erg veel champagnehuizen ziet. Meestal kan je zonder afspraak naar binnen lopen en genieten van een goed glas champagne. In Epernay heb je de champagne avenue een imposante straat waar alle grote champagnemerken aanwezig zijn. Veel statige gebouwen met enorme uitstraling. Let wel op, dit zijn voornamelijk champagnehuizen die geld vragen voor een glas champagne en de champagnes zijn over het algemeen prijziger dan op het platteland. Aan het begin van avenue de champagne kan je met een ballon naar boven en heb je uitzicht over het gehele gebied. Echt een aanrader.

Hautvillers en Dom Perignon

Het drop van Dom perignon en Dom Ruinart. Veel mensen denken dat ze de champagne hebben uitgevonden, maar dat is niet waar.Begraafplaats dom Pérignon Dom Perignon en Dom Ruinart hebben ontdekt hoe je champagne kan bewaren zonder dat deze ontploft in de kelders. In een latere blog vertellen we hier meer over. Ze liggen in de kerk begraven en het graf kan je bezoeken. De dominee van de kerk is nagenoeg altijd aanwezig en geeft graag tekst en uitleg. Er is echter één maar, hij kan alleen Frans spreken. Hij is super enthousiast over “zijn” kerk. Verder is Hautvillers een mooi oud klassiek dorp en betekent “Hoog dorp”. Wanneer je door de straten loopt en aan de rand van het dorp komt heb je mooi uitzicht over de vallei. Wanneer je de weg volgt richting Damery / Cummieres dan heb je een geweldig point of view over de Marne vallei.

Champagne huizen bezoeken

Als je niet precies weet waar je naartoe kan en je denkt dat je niet welkom bent bij een boer. Dan kunnen we je gerust stellen. De meeste kleine boeren vinden het geweldig als je langs komt. Het zijn mensen die alles doen, van druiven planten tot oogsten. Maar ook de verkoop en commercie. Ze zijn veelzijdig en staan je graag te woord. Niet elk huis heeft iemand die engels spreekt, we hebben dit erbij gezet. De meeste huizen staan gewoon in je navigatiesysteem.

 

Michel Littière in Oeuilly. Marie Hélène is een erg enthousiaste wijnboer verteld heel veel over haar producten en staat je graag te woord. Haar man heeft ook een champagne huis en heeft wijnranken onder Reims in het kleinste grand cru gebied Puisieulx. Zijn Millesimés zijn echt toppers.

uitzicht vallei de Marne

G. Tribaut in Hautvillers. De volledige familie loopt door de winkel. Van jong tot oud! Vanuit de proeflocatie heb je het mooiste uitzicht over de wijnranken en Epernay. Als je geen dozen champagne wil kopen kan je hier langs, dan betaal je per glas. Je hoeft geen afspraak te maken als je langs gaat. Spreken goed Engels.

Henry de Vaugency in Oger. Dit staat in de Blanc de Blancs streek waar een ware kelder op je staat te wachten. Hier is ook de proeflocatie. Pascal is de gastheer en praat Engels. Hij is toegankelijk en praat graag over zijn Chardonnay druif! Want alles is hier 100% chardonnay in alle soorten en maten. 

Overnachten aanraders

Hieronder geven we een aantal tips waar we zelf hebben geslapen. Dit zijn plekken die we aanraden. Hou er rekening mee dat je goedkope plekken hebt rond 70 a 80 euro die aan de buitenkant er redelijk uitzien maar die je beter niet boekt. Dit zijn meestal de grotere concerns. Onze ervaring is dat deze verouderd zijn. De plekken die wij aanraden zijn allen rond de 100 euro per nacht, maar zeker de moeite waard. 

Villa Louis victor 
Gelegen in het dorpje Dizy, vlakbij Epernay midden in de champagne staat Villa Louis Victor. Modern, schoon en een goed ontbijt. Je kan in de avonduren nog snel naar Epernay om in de buurt van Avanue de Champagne uit eten te gaan. Maar Villa Louis Victor is zelf ook een champagnehuis. De familie Coutelas is al sinds 1809 een gerenommeerd champagnehuis. 

La Chevalée  
In ons favoriete dorpje waar je echt tot rust komt staat dit sublieme hotel. Het heeft uitzicht op vallei de Marne. Met een zwembad en super ontbijt. Op de site van Gites de France staan sowieso hele mooie locaties overal in Frankrijk. Wees op tijd, deze locatie zit nagenoeg altijd vol. 

Le max clem – Chambres d’hôtes.   
Als je echt bij een champagne boer wilt slapen? In een klein dorpje waar je zo de wijnvelden in loopt? Dan kan je naar één van onze champagnehuizen Camille Grellet. De kamers zijn mooi en medio 2018 gerenoveerd. Elk familie lid heeft een kamer ingericht. Zo is de kamer van de man des huizes (Camille) heel anders dan van de vrouw (Sabrina) die de proeverijen geeft. Oh en ook niet onbelangrijk, er staat altijd champagne koud. Dit tegen een kleine meerprijs. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *