Giro del Gorner

Al sinds 1595 is dit wijnhuis een begrip. Het statige huis met alle gebouwen erom geeft plaats voor alle 15 gezinsleden. Vader en moeder zijn door de 70 jaar, de twee zonen en dochter samen met alle kinderen bewonen deze bodega. 

Het uitzicht van deze bodega, een typisch Catalaans huis is fenomenaal. Soms is het rustig en krijg je een rondleiding in het huis. Het is alsof er sinds 1600 niets meer is gebeurd. Ze hebben de originele documenten om wijnboer te worden, nog in perkament aan de wand hangen. De typische kamertje die in elkaar overlopen met opstapjes en inhammen geeft de veelzijdigheid van deze woning. De ouders tonen je met trots alle mooie gedeelten van de woning. Als je weer naar buiten loopt kijk je vanuit de veranda over alle wijngaarden. Deze wijngaarden horen allemaal bij de wijnfamiie en beslaat ongeveer 50 hectare. Slechts 20 hectare gebruiken ze zelf. De overige druiven zijn bestemd voor de grotere huizen. 

Giro del Gorner is gespecialiseerd in langgerijpte cava’s, deze liggen langer om de smaak beter en voller te krijgen. Reserves liggen minimaal 24 maanden, terwijl dit van de wet 18 maanden moet zijn. Grand reserves liggen meer dan 36 maanden in de cellar (kelders) te rijpen. De wet schrijft 24 maanden voor. Door deze langere rijping, smaken de cava’s voller.